Concept information
There is no term for this concept in this language
Término preferido
Olio extravergine di oliva di Lucca (it)
Definición
- Extra virgin olive oil obtained by squeezing out olives of the varieties Frantoio, Moraiolo, Correggiolo and Leccino, which is characterized by a yellowish-green color, an herbaceous and vegetable aroma and a fruity flavour.
Concepto genérico
- Oli e grassi (it)
Fuente
- 1. www.politicheagricole.it 2. http://www.prodottidopigp.it/
Pertenece al grupo
- Certificazioni (it)
- Comuni di Abbadia S.Salvatore, Asciano, Buonconvento, Casole d'Elsa, Castiglion d'Orcia, Cetona, Chianciano; Chiusdino, Chiusi, Colle Val d'Elsa, Montalcino, Montepulciano, Monteriggioni, Monteroni d'Arbia,Monticiano, Murlo, Piancastagnaio, Pienza, Radicofani, Radicondoli, Rapolano Terme, S. Casciano dei Bagni, S.Gimignao, S. Giovanni d'Asso, S.Quirico d'Orcia, Sarteano, Siena, Sinalunga, Sovicille,Torrita di Siena, Trequanda (it)
- DOP (it)
- Regioni (it)
- TOSCANA (it)
En otras lenguas
-
italiano
URI
https://vocabs.ilc4clarin.ilc.cnr.it/vocabularies/madin-term/agroterm/olio_extravergine_di_oliva_di_lucca_253
{{label}}
{{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
{{#if prefLabel }}
{{/if}}
{{/each}}
{{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
{{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
{{#if vocabName }}
{{ vocabName }}
{{/if}}