Concept information
There is no term for this concept in this language
Término preferido
Farina di Neccio della Garfagnana (it)
Definición
- Sweet, white flour with a slightly bitter aftertaste made by chestnuts from plants of the Castanea Sativa Mill. species, and particulary of the following varieties: Carpanese, Pentecosi, Mezzangaia, Pelosora, Rossola, Verdola, Nerona, Carpannaccia.
Concepto genérico
- Farina (it)
Fuente
- 1. https://www.regione.toscana.it/-/farina-di-neccio-della-garfagnana-dop# 2. https://www.qualigeo.eu/prodotto-qualigeo/farina-di-neccio-della-garfagnana-dop/
Pertenece al grupo
- Certificazioni (it)
- Comuni di Castelnuovo di Garfagnana, Castiglione Garfagnana, Pieve Fosciana, San Romano di Garfagnana, Sillano, Piazza al Serchio, Minucciano, Camporgiano, Careggine, Fosciandora, Giuncugnano, Molazzana, Vergemoli, Vagli, Villa Collemandina, Gallicano, Borgo a Mozzano, Barga, Coreglia Antelmnelli, Bagni di Lucca, Fabbriche di Vallico (provincia di Lucca) (it)
- DOP (it)
- Regioni (it)
- TOSCANA (it)
En otras lenguas
-
italiano
URI
https://vocabs.ilc4clarin.ilc.cnr.it/vocabularies/madin-term/agroterm/farina_di_neccio_della_garfagnana_245
{{label}}
{{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
{{#if prefLabel }}
{{/if}}
{{/each}}
{{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
{{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
{{#if vocabName }}
{{ vocabName }}
{{/if}}