Concept information
Non esiste un termine per questo concetto in questa lingua
Termine preferito
Salignon (it)
Definizione
- Soft, slightly smoked cheese, made from cow's milk with the addition of salt, pepper, chili pepper and aromatic herbs. It has a cylindrical shape, with a creamy consistency and a spicy flavour.
Concetto più generale
- Latte e derivati (it)
Sorgente
- 1. http://www.lovevda.it/turismo/scopri/enogastronomia/prodotti/formaggi/salignoun_i.asp 2. http://www.atlantecaseario.com/salignon-salignoun.php
Appartiene al gruppo
- ABRUZZO (it)
- CAMPANIA (it)
- Certificazioni (it)
- EMILIA-ROMAGNA (it)
- FRIULI - VENEZIA GIULIA (it)
- LAZIO (it)
- LIGURIA (it)
- LOMBARDIA (it)
- MARCHE (it)
- MOLISE (it)
- None (it)
- PAT (it)
- PIEMONTE (it)
- PUGLIA (it)
- Regioni (it)
- SARDEGNA (it)
- SICILIA (it)
- TOSCANA (it)
- TRENTINO - ALTO ADIGE (it)
- UMBRIA (it)
- VALLE D'AOSTA (it)
- VENETO (it)
In altre lingue
-
italiano
-
Salignoùn
URI
https://vocabs.ilc4clarin.ilc.cnr.it/vocabularies/madin-term/agroterm/salignon_294
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