Skip to main

Cerca nel vocabolario

Lingua dei contenuti

Concept information

Non esiste un termine per questo concetto in questa lingua

Termine preferito

Olio extravergine di oliva Garda (2) (it)  

Definizione

  • Extra virgin olive oil obtained from olives of the Frantoio, Frantoiano or Frantoiana varieties present in the olive groves up to 90%, and Leccino up to 30%. Other minor varieties may be added up to a maximum of 15%. It is characterised by a yellow colour with green reflections, a fruity and delicate aroma and a sweet flavour with spicy notes.

Sorgente

  • www.politicheagricole.it

Pagina

  • http://www.prodottidopigp.it/; https://www.qualigeo.eu/prodotto-qualigeo/lucca-dop-olio-evo/

In altre lingue

URI

https://vocabs.ilc4clarin.ilc.cnr.it/vocabularies/madin-term/agroterm/olio_extravergine_di_oliva_garda_273

Scarica questo concetto

RDF/XML TURTLE JSON-LD Ultima modifica 04/02/25