Skip to main content

Search from vocabulary

Content language

Concept information

There is no term for this concept in this language.

Preferred term

Prosciutto San Daniele (it)  

Definition

  • Ham, whose production area is exclusively from the town of San Daniele (Udine), obtained from fresh pig legs coming from Friuli-Venezia Giulia, Veneto, Lombardy, Piedmont, Emilia-Romagna, Umbria, Tuscany, Marche, Abruzzo, Molise and Lazio.

Source

  • Google Cultural Institute

Page

  • Elenco delle denominazioni italiane, iscritte nel Registro delle denominazioni di origine protette, delle indicazioni geografiche protette e delle specialità tradizionali garantite - Regolamento UE n. 1151/2012 del Parlamento europeo e del Consiglio del 21 novembre 2012 (aggiornato al 23 marzo 2023); https://www.qualigeo.eu/prodotto-qualigeo/prosciutto-di-san-daniele-dop/; - "L'Italia dei prodotti DOP e IGP. Guida pratica per il consumatore."

In other languages

URI

https://vocabs.ilc4clarin.ilc.cnr.it/vocabularies/madin-term/agroterm/prosciutto_san_daniele_107

Download this concept:

RDF/XML TURTLE JSON-LD Last modified 2/3/25